Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Autonómia és társadalom 
Új társadalomtudományi fórum mindazok számára, akik különböző megközelítésekből, nézőpontból kutatják az autonómia fogalmának és intézményeinek szerepét, jelentőségét a társadalomban, legyen szó közösségekről, foglalkozási csoportokról, településekről, régiókról, nemzetiségekről, nemzetrészekről, sajátos kultúrával rendelkező népcsoportokról.
2021.  I. évfolyam I.szám
- 2022.  II. évfolyam I.szám

Pro Philosophia Évkönyv 2020–2021

Hudra Áprád és Kiss Endre szerkesztésében megjelent kötet - amelynek összefoglaló címe A felvilágosodás új dialektikája - a Benedikt-Társaság legújabb tanulmányait teszi közzé. A kötet megemlékezik a Társaság névadójáról, Michael Benediktről és egyben egyik alapítóról, a 2018-ban elhunyt Rathmann Jánosról is.

Mediterrán világ 50.

Társadalomtudományi folyóirat, jubileumi, ötvenedik szám - 2021

Mediterrán világ 49.

Társadalomtudományi folyóirat - 2021
A 2019. decemberében megrendezett Mediterrán Világ Symposium XIX című VEAB konferencia írott előadásanyagai

Ibolyától krizantémig 1867-1920 - konferenciakötet 2017, 2018

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, az MTA–VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság és a Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány szervezésében megrendezett Az Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek I. (Veszprém, VEAB, 2017. november 23–24.) és II. (Veszprém, VEAB, 2018. december 6–7.) című konferenciák tanulmánykötete.

Az életminőség-fejlesztés új paradigmái a 21. században - konferenciakötet 2020

Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományok Szakbizottsága a Magyarságtudományi Kutatások Műhellyel és a
Stratégiakutató Intézettel együttműködésben rendezett konferenciát az életminőség-fejlesztés aktuális kérdéseiről 2019 novemberében, a VEAB Székházban. E konferencia írásait, 53 publikációt gyűjti egybe a kötet.

Büntetőjogi tanulmányok

Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága Büntetőjogi Munkabizottságának kiadványa. Nem múlhat el év jogtörténeti tanulmány nélkül. A munkabizottság régi hagyományaihoz híven helyet ad fiatal tehetségek dolgozatainak is.

Polgár András: Batta újjászületése

Az extrém bűncselekményekkel szembeni védekezés lehetőségei a 90-es években, és a tapasztalatok egy jogeset elemzése alapján.