Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Az MTA VEAB Év Kutatója 2024

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
az
Év Kutatója

cím elnyerésére 45 évnél fiatalabb, PhD-val rendelkező szakemberek részére az MTA VEAB működési területén (Észak-Dunántúl)

Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága pályázatot hirdet „Az Év Kutatója” cím elnyerésére PhD fokozattal rendelkezők számára. Az ösztöndíjat az élettudomány, a társadalomtudomány, valamint a természettudomány és matematika területén egy–egy arra méltó szakember kaphatja meg az elmúlt tíz év alatt végzett magas színvonalú és eredményes tudományos munkássága alapján.

Elnyerheti a címet minden olyan, a 45. életévét a pályázat benyújtásakor még nem betöltött szakember, aki a VEAB működési területén dolgozik és/vagy aktív tagja a VEAB valamelyik munkabizottságának, tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, és aki a megelőző tíz év alatt

  • eredményeit könyv(ek) formájában vagy megfelelő számú és értékű szakcikkben publikálta, vagy
  • eredményeit sikeresen szabadalmaztatta és az elbírálásnál előnyt jelent, ha azokat sikeresen alkalmazták a gyakorlatban;
  • akinek publikált eredményeit a pályázótól független szerzők hivatkozásaikkal elismerték, ami által azok beépültek a hazai és nemzetközi tudományosságba, illetve fejlesztő kutatás esetén alkalmazásra kerültek.

A 45 éves korhatár az igazolt gyermeknevelésben töltött időtartamával bővíthető. A pályázatok tudományterületi besorolása a pályázó MTA köztestületi tagsága alapján történik.

A pályázatok beadási határideje: 2024. április 30.


 2024. évi pályázati felhívás