Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

VEAB Kulturális Egyesülete

A Veszprémi Akadémiai Bizottság nem sokkal megalakulását követően felismerte, hogy az értelmiség részéről igény van a színvonalas, nem kizárólag a tudomány kérdéseihez kapcsolódó eszmecserékre, összejövetelekre. Ezért szervezte meg a VEAB Klubot, amelyet ezután 1993-ban - a megváltozott környezethez igazodva - átszervezett és azóta ez a klub mint a Veszprémi Akadémiai Bizottság Kulturális Egyesülete működik.

Az Egyesületnek évente több programja is van, melyek célja a közvetlen ismeretség kiépítése, elmélyítése Észak-és Nyugat-Dunántúl, valamint az ország tudományos kutatói között; tudományos, tudománypolitikai, művészeti és társadalmi kérdések kötetlen formában való megbeszélése illetve a tagok kulturális igényeinek kielégítése.

Az Egyesület nyitott rendezvényein igen szerény éves tagdíj ellenében bárki részt vehet. Immáron hagyománynak számít a martonvásári  Beethoven-esteken való részvétel, illetve a közös kirándulás, mely során minden évben egy izgalmas helyszínt fedezünk fel. Aktuális programjainkról bővebb tájékoztatást kaphatnak az Eseménynaptárban.

Tagdíj információk

Rendezvényeink:

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016