Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Jótékonysági gyűjtés az ukrajnai tudós közösség támogatására

Az MTA támogatási programot indított el az Ukrajnában dúló háború miatt lakhelyük elhagyására kényszerülő tudósok, akadémiai köztestületi tagok és családtagjaik biztonságának, jóllétének és létfeltételeinek biztosítása, továbbá a magyar kulturális és művészeti értékek megőrzése érdekében.

Valamennyien súlyos aggodalmat és felelősséget érzünk az ukrajnai és azon belül kárpátaljai akadémiai köztestületi tagjaink, egyetemi, főiskolai oktatók, kutatók, hallgatók és családtagjaik, valamint minden Ukrajnában élő magyar iránt.

Az MTA vezetése koordináló munkabizottságot állított fel Kollár László Péter főtitkár, Kocsis Károly, a Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság elnöke és Oberfrank Ferenc köztestületi igazgató részvételével a helyzettel kapcsolatban jelentkező akadémiai feladatok ellátásának irányítására. 

A fenti célok megvalósításához a segítségnyújtás számos formáján túl az MTA saját forrásainak felhasználása mellett jótékonysági gyűjtést szervez.


A pénzbeli felajánlásokat az MTA - Magyar Államkincstárnál vezetett - 10032000-01483556-00000000 számú számlájára küldhetik el. A közlemény rovatban, kérjük, tüntessék fel: "Ukrajna".

Külföldről való utalás esetén a pénzbeli felajánlásokat a Magyar Tudományos Akadémia - szintén a Magyar Államkincstárnál vezetett - HU71 1003 2000 0148 3556 0000 0000 számú (IBAN) számlájára küldhetik el. Minden esetben fel kell tüntetni a számlaszámon túl a számlavezető ("account with institution") Magyar Államkincstár SWIFT-kódját: HUSTHUHB, valamint a Kincstár levelező ("correspondent") bankjaként a Magyar Nemzeti Bank SWIFT-kódját is: MANEHUHB. A közlemény rovatban külföldről érkező utalások esetében is kérjük, tüntessék fel: "Ukrajna".


A felhívás részletei