Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

25 éves Jubileumát ünnepli a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj alapításának 25 éves évfordulója alkalmából rendezett Jubileumi rendezvények részeként, 2022. május 10-én a VEAB Székházban ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az elmúlt 25 évről.

Az eseményt Padisák Judit, a VEAB elnöke nyitotta meg és köszöntette a VEAB régióból ösztöndíjat nyert Bolyaisokat. Ezt követően Tulassay Tivadar, akadémikus, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának elnöke mondott ünnepi beszédet. Az Elnök Úr az ösztöndíj tehetséggondozásban nyújtott szerepe mellett azt is kiemelte, hogy a program lehetőséget nyújt a tudományos eredmények minél szélesebb társadalmi körben való terjesztéséhez. Az ösztöndíj arra jött létre, hogy a PhD fokozattal rendelkező fiatal kutatókat anyagilag támogassa. Örömteli, hogy ebben a negyedévszázadban 4400 kutatónak tudtak sikeresen hozzájárulni kutató munkájukhoz.

Az Elnök Asszony köszöntőjét és az Elnök Úr beszédét követően a régió eddigi Bolyai Ösztöndíjasai beszéltek arról, hogy milyen hatással volt tudományos pályafutásukra az ösztöndíj elnyerése.

A 25 éves Jubileum alkalmából az Ösztöndíjprogram történetét összefoglaló kiadvány készült, "Kiválóság a kutatásban" címmel.


A Konferenciáról készült felvétel megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

Kapcsolódó cikkek:


https://vehir.hu/cikk/64515-huszonot-eve-inditja-el-a-fiatal-kutatok-palyajat-a-bolyai-janos-osztondij
https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2022/05/sikeres-a-bolyai-osztondijprogram