Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

379. Tudományos Kollokvium

a MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság rendezvénye

Időpont: 2020. szeptember 18. péntek, 9.30 

A kollokvium online kerül megrendezésre, az alábbi linken lesz elérhető.

Meghívó: 379. Kollokviumi meghívó.pdf


Program:
9:30 – 9:50

Dr. Szarka András (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Oxidatív stressz és antioxidánsok

9:50 – 10:10
Hajdinák Péter és Dr. Szarka András
(Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Az akrolein és a ferroptózis-szerű sejthalál kapcsolata

10:10 – 10:30
Dr. Farkas Orsolya, Dr. Karancsi Zita, Dr. Kovács Dóra, Dr. Jerzsele Ákos (Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani és Méregtani Tanszék): Növényi eredetű hatóanyagok bélhámra gyakorolt antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásának modellezése

10:30 – 10:50 SZÜNET

10:50 – 11:10
Makk-Merczel Kinga, Dr. Lőrincz Tamás és Dr. Szarka András
(Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): C vitamin és sejthalál

11:10 – 11:30
Varga Dóra, Makk-Merczel Kinga, Lőrincz Tamás, Deák Veronika, Hajdinák Péter, Szarka András (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): In vitro toxikológiai modellek: HepG2 és HepaRG sejtvonalak alkalmazhatósága.