Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

A mi Európánk 2017 - iskolai vetélkedő

A VEAB Politikatudományi Munkabizottság rendezvénye Székesfehérváron

MEGHÍVÓ
A mi Európánk című nemzetközi vetélkedő székesfehérvári döntőjére, a Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulójáról szóló megemlékezésre.
A Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága több civil szervezet együttműködésével,  A mi Európánk címmel vetélkedőt hirdetett a határon túli és magyarországi középiskolások számára. A döntő keretében emlékezünk meg a Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulójáról.

Program:
Időpont: 2017. március 25., szombat
Helyszín: Pákozdi Katonai Emlékpark és Emlékhely /Pákozd, Mészeg-hegy/

09:00-10:10    A mi Európánk c. vetélkedő döntőjébe jutott csapatatok részt vesznek a magyar honvédség és hadtörténet fontos eseményeiről szóló akadályversenyen.
10.10-10.25 Faültetés és megemlékezés a Római Szerződés aláírása hatvanadik évfordulója alkalmából. Faültetésben és a megemlékezésben részt vesznek az aláíró országok Magyarországra akkreditált nagykövetségeinek képviselői, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a vetélkedőn részt vevő csapatok, Európa Ház igazgatója, Bauer Edit és Herczog Edit korábbi Európa Parlamenti képviselők, Dr. Ujhelyi István Európa Parlamenti képviselő, a KEMPP és a HTBK vezetői.             

Helyszín: a Németh László Általános Iskola, Székesfehérvár, Salétrom u. 4-6.
11.00-15.20 A csapatok részére A mi Európánk vetélkedő folytatása. 60 éves a Római Szerződés című plakát kiállítás. / A plakátokat a résztvevő csapatok készítették a vetélkedő előzetes feladatai részeként./

15.30-16.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás.

A programokra tisztelettel meghívjuk és várjuk.

Támogató és együttműködő partnereink: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Dr. Ujhelyi István EP-képviselő, Herczog Edit volt EP-képviselő, Európa Ház, Katonai Emlékpark és Nemzeti Emlékhely, Pákozd /KEMPP/, Szövetség a Közös Célokért (Felvidék), Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Kodolányi János Főiskola, MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága, Krajczáros Alapítvány, Honvédség és Társadalom Baráti Kör /HTBK/ Székesfehérvári Szervezete