Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

A mi Európánk

Vetélkedő magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára Székesfehérváron

Időpont: 2016. április 2., szombat
Helyszín: Németh László Általános Iskola, Székesfehérvár

A VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottság Politikatudományi Munkabizottsága társszervezőként együttműködésben a székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a felvidéki Szövetség a Közös Célokért, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Kodolányi János Főiskola, a Bársony István Alapítvány, a Krajczáros Alapítvány, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör, a Katonai Emlékpark Pákozd, Európa Ház szervezetekkel meghirdette „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára. A  két internetes forduló után tizenkettő magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, erdélyi és szerbiai magyar csapat jutott be a döntőbe.
A játékról részletes információ a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon található, ahol olvasható az is, hogy honnan és kik jutottak be a legjobbak közé.
A döntőre 2016. április 2-án szombaton, Székesfehérváron, a Németh László Általános Iskolában kerül sor.

A verseny szervezésében és lebonyolításában, a feladatok összeállításában és a zsűriben a Sipos András és Lőrinczné dr. Bencze Edit képviseli a VEAB Politikatudományi Munkabizottságát.