Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Víz világnapi előadóülés

A Széchenyi Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportja, a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete és Vízgazdálkodási Szakosztálya, illetve az MTA Veszprémi Területi Bizottság Vízgazdálkodási Munkabizottsága közösen víz világnapi előadóülést szervez.


Helyszín: Széchenyi István Egyetem Győri Tudományos és Innovációs Park, „Kocka” épület aulája (9021 Győr, Töltésszer u. 13.)
Időpont: 2024. március 21. (csütörtök), 13:30
Meghívott előadó: Szöllősi-Nagy András - mérnök, hidrológus

 

Részletes program:

• 13:30 – Köszöntő Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, az MHT Győri Területi Szervezetének elnöke
• 13:40 – A Víz Világnapja alkalmából iskolásoknak meghirdetett rajz-, versíró- és fotópályázat díjkiosztó ünnepsége
• 14:00 – VÍZ ÉS BÉKE A XXI. SZÁZADBAN: LESZ ELÉG VAGY LESZ ÉRTE HÁBORÚ? – KOCKÁZATOK ÉS LEHETŐSÉGEK Szöllősi-Nagy András, mérnök, hidrológus, az MTA köztestületének tagja, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának egyetemi tanára
• 15:00 – Kérdések, hozzászólások
• 16:00 – Zárszó

 

Az előadóülés után lehetőség lesz Szöllősi-Nagy András „Az előrejelzés nehéz dolog, különösen, ha a jövőre vonatkozik” c. életműkötetének dedikáltatására.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket kizárólag az alábbi űrlapon keresztül fogadjuk el: https://forms.gle/GoeeHghyFAgQzpp79 Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

MEGHÍVÓ