Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Háború és béke kérdései

A Pannon Egyetem és az MTA-VEAB tisztelettel meghívja Önt a Háború és béke című rendezvényére. Az előadáson szó lesz többek között az orosz-ukrán háborúról, Izrael és Palesztina harcáról, Kína és Tajvan konfliktusának aktualitásairól. 

Előadó: Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.

Időpont: 2024. április 16. (kedd), 17:00 óra
Helyszín: Pannon Egyetem Polinszky-terem (8200 Veszprém, Wartha Vince utca 1.)

Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Resperger István, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárának, ezredesnek, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központjának vezetőjének, több százezres nézettségű podcastok és médiaműsorok állandó szereplőjének tudományos előadását hallgathatják meg az érdeklődők 2024. április 16-án, kedden 17 órai kezdettel a Pannon Egyetem Polinszky-termében. Az előadást követően moderált beszélgetésre kerül sor, amelyben a hallgatóság részéről kérdések felvetésére is lehetőség van. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel az előadáson való személyes részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek az alábbi meghívóban.

Regisztráció a rendezvényre: https://forms.office.com/e/WYaRvxadP2