Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Egyház, politika és szexuális visszaélések

Szeretettel invitálunk Benneteket a Tarsoly Egyesület és a VEAB Politikatudományi Munkabizottsága Közéleti Klubjának következő rendezvényére, melyre 2024. május 15-én, szerdán, 17.00 órai kezdettel kerül sor.

 

Téma: Egyház, politika és szexuális visszaélések

Előadó: Dr. Perintfalvi Rita magyar katolikus teológus, író, egyetemi oktató, kulturális és szociális menedzser, a katolikus teológiai tudományok doktora

  • Doktori disszertációját biblikus tudományból 2014-ben védte meg a Bécsi Egyetem Katolikus Fakultásán. Jelenleg  a Grazi Egyetem kutatója, ahol habilitációján dolgozik, melynek témája: “Hatalom, szabadság, felszabadítás - Politika és szexualitás a magyar katolikus egyházban”
  • Korábbi tanulmányai: A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán kulturális és szociális menedzser, a Szombathelyi Hittudományi Főiskolán főiskolai hittanár, a Szegedi Hittudományi Főiskolán egyetemi katolikus teológus diplomát szerzett.
  • A felszabadítási és feminista teológia legismertebb magyarországi képviselője
  • A katolikus egyházban történt bántalmazásokról szóló könyve 2021-ben jelent meg “Amire nincs bocsánat - Szexuális ragadozók az egyházban” címmel.
  • 2022-ben megalapította a “Szabadság Körei” bázisközösségi mozgalmat.
  • Influenszer, 50 ezer követővel

A beszélgetést vezeti: Slemmer László tudásmenedzser, filozófus

Időpont: 2024. május 15. (szerda) 17.00
Helyszín: Tarsoly Ifjúságért Egyesület közösségi tere, Székesfehérvár, Fő u. 3. földszint

A program ugyanebben az időpontban az online térben is elérhető lesz a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva:

www.facebook.com/tarsolyegyesulet

A rendezvényre minden VEAB munkabizottsági tagot, kollégáitokat, hallgatóitokat szeretettel várjuk.