Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Humán tudományok: jövőbe vezető utak

A VEAB Nyelv-és Irodalomtudományi Szakbizottságának és a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának közös tudományos konferenciája.

Időpont: 2021. november 8-9 (hétfő-kedd)
Helyszín: Pannon Egyetem, „B” épület, II. em., Konferencia Központ

A Magyar Tudományos Akadémia által minden év novemberében megrendezett Magyar Tudomány Ünnepe 2021. évi mottója „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”. A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara a „Humán tudományok: jövőbe vezető utak” elnevezésű konferenciájával szervesen illeszkedik az országos programsorozathoz. A Kar tudományos konferenciája ezen központi gondolat köré szerveződik, kiemelve a tudomány jövőformáló szerepét. Az elhangzó előadások megmutatják, hogy a nyelv-, az irodalom- és a kultúratudomány, valamint a nevelés- és a társadalomtudomány mely területeken haladta meg korábbi eredményeit, azok mennyire váltak a tudomány jövőt formáló értékekeivé. A kutatók számára a jövőben is adott a fejlődés folyamatos fenntarthatóságának lehetősége, újabb tudományos eredmények létrehozása, formálva az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatásával jövőbeni életünket.
A tudományos konferencia betekintést enged a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Intézeteiben folyó jövőformáló kutatómunkába, amelyet a különböző tudományágak, mint a nyelv-, irodalom- és kultúratudomány, valamint a társadalom- és neveléstudomány egymásmellettisége és egymáshoz kapcsolódása jellemez.

Szekciók: 1) Nyelvtudományi, 2) Irodalom- és kultúratudományi, 3) Társadalomtudományi, 4)
Neveléstudományi, 5) Doktorandusz
A konferencia nyelve: angol, magyar, német


Részletes program