Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Kedves Érdeklődő!

2021. február 11-április 29 között csütörtökönként 15:00 -16:50 között (közte egy 10-perces szünettel),  összesen  12  alkalommal  kerül  sor  a „MODERN  SZERVES  KÉMIAI
TECHNOLÓGIÁK” című, BSc szintű tárgyam on-line előadásaira. Az előadások a szerves vegyipar  legnagyobb  mennyiségben  előállított intermedierjeinek és  termékeinek előállítási technológiáival, a  leggyakrabban  alkalmazott  kémiai  átalakítások elméleti  és  gyakorlati
ismereteivel,fő és mellékreakciókkal, katalizátorokkal, jellemző technológiai paraméterekkel, a gyártástechnológia ismertetésével foglalkoznak.
Az  oktatás  alapvetően  a  vegyészmérnök  szakos BSc egyetemi  hallgatóknak, és vegyipari technológia szakos anyagmérnök BSc hallgatóknak szól, de 16 év felett bárki bekapcsolódhat, aki a vegyipari technológiák iránt érdeklődik. A tantárgyban azt fogom bemutatni, hogy milyen szerves kémiai alapfogalmak és vegyipari ismeretek szükséges a széleskörű tájékozódáshoz a szerves kémiai technológiák értékeléséhez. A tantárgy követéséhez szerves kémiai és vegyipari technológia iránti érdeklődésre van szükség.
A  tantárgy  során  kiadok  majd  személyre  szabott  házi  feladatokat  (amiket  e-mail-ben  kell visszaküldeni) és a végén lesz egy on-line szóbeli vizsga is, de az érdeklődőknek ez mind nem kötelező.
Kérem, hogy az érdeklődők az alábbi email-címre írjanak egy rövid e-mail-t, amennyiben  a fenti ismertetés felkeltette az előadások iránti érdeklődésüket: kemabrj@uni-miskolc.hu



Dr. Ábrahám József, címzetes egyetemi tanár