Kedves Érdeklődő!
2021. február 11-április 29 között csütörtökönként 15:00 -16:50 között (közte egy 10-perces szünettel), összesen 12 alkalommal kerül sor a „MODERN SZERVES KÉMIAI
TECHNOLÓGIÁK” című, BSc szintű tárgyam on-line előadásaira. Az előadások a szerves vegyipar legnagyobb mennyiségben előállított intermedierjeinek és termékeinek előállítási technológiáival, a leggyakrabban alkalmazott kémiai átalakítások elméleti és gyakorlati
ismereteivel,fő és mellékreakciókkal, katalizátorokkal, jellemző technológiai paraméterekkel, a gyártástechnológia ismertetésével foglalkoznak.
Az oktatás alapvetően a vegyészmérnök szakos BSc egyetemi hallgatóknak, és vegyipari technológia szakos anyagmérnök BSc hallgatóknak szól, de 16 év felett bárki bekapcsolódhat, aki a vegyipari technológiák iránt érdeklődik. A tantárgyban azt fogom bemutatni, hogy milyen szerves kémiai alapfogalmak és vegyipari ismeretek szükséges a széleskörű tájékozódáshoz a szerves kémiai technológiák értékeléséhez. A tantárgy követéséhez szerves kémiai és vegyipari technológia iránti érdeklődésre van szükség.
A tantárgy során kiadok majd személyre szabott házi feladatokat (amiket e-mail-ben kell visszaküldeni) és a végén lesz egy on-line szóbeli vizsga is, de az érdeklődőknek ez mind nem kötelező.
Kérem, hogy az érdeklődők az alábbi email-címre írjanak egy rövid e-mail-t, amennyiben a fenti ismertetés felkeltette az előadások iránti érdeklődésüket: kemabrj@uni-miskolc.hu
Dr. Ábrahám József, címzetes egyetemi tanár