Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

MTA MAB Közgyűlés

AZ MTA Miskolci Területi Bizottságának közgyűlése


A Miskolci Területi Bizottság 2015. február 23-án megtartotta éves közgyűlését. Roósz András MAB-elnök köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Lovász Lászlót, az MTA elnökét, Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét, Torma Andrást, a Miskolci Egyetem rektorát, Pajtókné Tari Ilonát, az Eszterházy Károly Főiskola rektor helyettesét, valamint Kőnig Mariannát, az MTA Területi Akadémiai Bizottságok Titkárságának igazgatóját. Elsőként Lovász László akadémikus, az MTA elnöke köszöntötte a megjelenteket. Örömmel jött  Miskolcra. A terület tudósainak,  kutatóinak összejövetelei fontosak, nem csak a terület számára, hanem az Akadémia egésze számára is. A bizottságoknak sok feladata van, ezek elvégzését az Akadémia számon tartja és igényli.   Kriza Ákos  polgármester köszöntőjében a fiatalok tudományos életbe való bevonását emelte ki.
A köszöntők után Roósz András  a bizottság tavalyi munkáját, Csák Csilla tudományos titkár  a szakbizottságok 2014-es tevékenységét, illetve Szabó-Tóth Kinga klubelnök  a MAB klub elmúlt évi eseményeit értékelte.
A beszámolókat követően Kaptay György tanszékvezető egyetemi tanár (ME) az anyagtudományi modellezésről és anyagfejlesztésről szóló előadását hallgathatták meg a közgyűlés résztvevői. A közgyűlés zenei programmal zárult.