Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Kitüntetések a nemzeti ünnepen – Széchenyi-díj, Magyar Érdemrend

Magyarország köztársasági elnöke március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A Széchenyi-díjakat és a Magyar Érdemrendeket  a Parlament kupolacsarnokában tartott ünnepségen adták át.


Az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság tagjai közül Széchenyi-díjban részesült:

 

KAPTAY GYÖRGY  kohómérnök, tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása, különösen az anyagegyensúlyok, az elektrokémiai szintézis, a határfelületi jelenségek és a nanoanyagok tudományterületén elért eredményei, illetve kiváló oktatói és tudományos kutatói munkája, valamint értékes oktatás- és kutatásszervezői tevékenysége elismeréseként;

KOCSIS KÁROLY geográfus, intézetigazgató egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása, különösen a nemzetközileg is jelentős geográfiai-kartográfiai gyűjtemény, a Magyarország Nemzeti Atlaszának megalkotása és kiadása érdekében, illetve a társadalomföldrajz területén végzett, Kárpát-medencei szemléletű kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként.

 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

DOBRÓKA MIHÁLY, a műszaki tudomány doktora, a Miskolci Egyetem professor emeritusa, a MTA MAB  Geoinformatikai és Térinformatikai;  és  a Földtudományi  Munkabizottság tagja.

FÖLDESSY JÁNOS geológus, a Miskolci Egyetem professor emeritusa, a MTA MAB Bányászati, Föld- és Környezettudományi Szakbizottság elnöke.

MIKA JÁNOS éghajlatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Természettudományi Kar Földrajz és Környezettudományi Intézetének egyetemi tanára, a MTA MAB Tantárgypedagógiai Munkabizottság tagja.



Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

HEVESI ATTILA LAJOS, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem professor emeritusa, a MTA MAB Földtudományi Munkabizottság tagja.

PAP JÓZSEF, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Történelemtudományi Intézetének igazgatója, Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára, a MTA MAB Történettudományi és Néprajzi Szakbizottság tagja, a MTA MAB Történettudományi Munkabizottság elnöke.