Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Együttműködés a Miskolci Egyetemmel

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának 1979-ben történt alapítása óta eltelt évtizedeit bemutató kiállításnak ad otthont a Miskolci Egyetem előcsarnoka. A kiállítás megnyitására 2023. december 11-én került sor, mely alkalmat adott arra is, hogy a  Bizottság és a Miskolci Egyetem megerősítse együttműködését.
A Miskolci Területi Bizottság három vármegye tudományos életét fogja össze Észak-Magyarországon. A térség tudományos közéletének meghatározó szereplői, közel 900 tudományos minősítéssel rendelkező oktató és kutató a régió öt felsőoktatási intézményéhez kötődnek, és mintegy 45 százalékuk a Miskolci Egyetemen dolgozik – mondta az egyetemi kiállítás megnyitóján Kocsis Károly elnök úr.
Az elmúlt évtizedekre visszatekintve kifejtette: felértékelődött a vidéki kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények szerepe a tudományágak művelésében és népszerűsítésében, térségünkben kiemelkedően a társadalomtudományok, az élettudomány, illetve a természettudomány területén. Miskolcra ebben vezető szerep hárul, ezért természetes, hogy a testület hosszú távon alapozhat partnerségre a Miskolci Egyetemmel.

 

 

Kiállításmegnyitón készült fotók:

https://www.flickr.com/photos/unimiskolc/albums/72177720313332843/

 

 

Az együttműködési megállapodás aláírásán készült fotók:

https://www.flickr.com/photos/unimiskolc/albums/72177720313323091/