Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Akadémiai Esték

MAB Székház, Miskolc

AKADÉMIAI ESTÉK
 
MISKOLCI AKADÉMIAI BIZOTTSÁG
és a
„Jedlik Ányos” Tudományos Ismeretterjesztő Társaság


Időpont: 2019. november 6. 17:30

Helyszín: MTA MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Dr. Révész János
főigazgató
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és
Egyetemi Oktatókórház


A kórház jelenlegi helyzete, jövőképe,
a magyar egészségügy általános strukturális megítélése

 

Dr. Révész János 1971-ben született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban végezte, ahol 1989-ben érettségizett. A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát 1995-ben, s még ebben az évben kezdte meg aktív orvosi pályafutását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán.
Szakképesítései: szülészet-nőgyógyászat, klinikai onkológia, klinikai farmakológia, egészségügyi menedzsment.
1995 és 2019 között rövidebb megszakításokkal folyamatosan a Kórház dolgozója volt. Hosszabb időt töltött az Egyesült Államokban, ahol a klinikai gyógyszerfejlesztés területén szerzett tudományos fokozatot, majd az Egyesült Királyságban, ahol kórház és szálloda menedzsmentet tanult. Orvosi tevékenysége mellet számos egyéb szakmai, szakmapolitikai és kutatási elkötelezettséggel bírt: a Magyar Klinikai Onkológus Társaságnak vezetőségi tagja, magyar és nemzetközi gyógyszer regisztrációs hatóságok regulátora, több gyógyszeripari és gyógyszerkereskedelmi vállalat igazgató tanácsának és felügyelő bizottságának majd az OGYÉI tanácsadó testületének tagja. 2014-től kezdődően a Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrumának centrumvezető főorvosa, 2018-tól látja el a Kórház főigazgatói teendőit.
Az általa vezetett kórház 2019-ben két rangos elismerésben részesült: a Magyar Kórházszövetség Dr. Ajkai Zoltán Díjának elnyerését követően 2019 őszén a Medicina Fórum a Kiváló Integrált Nagykórház címet adományozta az intézménynek.

Meghívó