Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Néprajzi és Kulturális Antropológiai Munkabizottság ülése

MAB Székház, Miskolc

MTA Miskolci területi Bizottsága (MAB)
Történettudományi és Néprajzi Szakbizottság
Néprajzi és Kulturális Antropológiai Munkabizottság ülése

Időpont: 2017. április 26. 15:00 óra

Helyszín: MTA MAB Székház, Deák Terem
(Miskolc, Erzsébet tér 3.)


Napirendi pontok:

1. A munkabizottság megalakulásának deklarálása, az új tagság köszöntése, a napirendi pontok elfogadása, a tisztújítás folyamatának rövid ismertetése.
2. A szakbizottság elnökének javaslata a munkabizottsági elnök személyére, ill. a tagság további javaslatai, a szavazólap névsorának megállapítása, szavazatszedő bizottság felállítása.
3. Titkos szavazás a munkabizottság elnökéről, aki kizárólag csak az MTA köztestületi tagja lehet.
4. Az elnök megválasztása a szavazatok eredményeként.
5. Az új elnök javaslatot tesz a titkár személyére, de mások is javasolhatnak, a titkár nem köztestületi tag is lehet. A szavazólap elkészítése, a titkos szavazás lefolytatása.
6. A titkár személyének megállapítása.
7. 2 küldött és további két pótküldött választása nyílt szavazással a májusban tartandó szakbizottsági választásra, a szakbizottsági választáson, természetesen, a küldötteken kívül a munkabizottság bármelyik tagja jelen lehet, a küldöttek viszont szavatolják az érvényességet (szintén 50% az összes munkabizottsági létszámot figyelembe véve.) Javaslattétel a szakbizottsági tagok személyére (4 munkabizottságból összesen 15 fő lehet szakbizottsági tag, a munkabizottsági elnökök és akadémikusok ezen felül automatikusan szakbiz. tagok a 15 főn felül).
8. Az ülés bezárása.