Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Akadémiai Esték

MAB Székház, Miskolc

   AKADÉMIAI ESTÉK
 
 
Időpont: 2017. április 26. 17:30

Helyszín: MTA MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Virág Judit
műkereskedő, művészettörténész,igazságügyi képszakértő
a Virág Judit Galéria és Aukciósházat tulajdonosa
2016-ben a Forbes szerint
a 4. legbefolyásosabb magyar nő a kultúrában

Betekintés az aukciók világába


Rekord áron eladott festmények, mitől lett a magyar piac a legdinamikusabban fejlődő piac a régióban? Hogyan készülünk fel az aukciókra? Kik a gyűjtők? Vigyázat hamis!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem művészettörténet és francia szakán végzett, majd a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli múzeumának muzeológusa. 1988-tól az újjászülető magyarországi műkereskedelmi és aukciós piac aktív szereplője, árverezője. Doktori disszertációját 1982-ben írta. Területe a 19-20. századi magyar festészet.
A Virág Judit Galériát 1997 májusában alapította két tulajdonosa, dr. Virág Judit művészettörténész és Törő István üzletember. A magyar műkereskedelem központjában, a budapesti Falk Miksa utca 30. szám alatt található reprezentatív 650 négyzetméteres, háromszintes helyiség a város egyik legszebb kiállító helye. A galéria - a magyar árverezés történetében mérföldkőnek tekinthető - első aukcióját 1998 őszén rendezte, mellyel berobbant a magyar és közép-európai műkereskedelembe. Az aukció óriási sikere a hosszú és alapos előkészítő munkában és a jelentős szakmai, marketing és PR újításokban rejlett, melyek azóta a magyar árverési gyakorlat mindennapos részévé váltak.