Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

32. Borsodi Vegyipari Nap

MAB Székház, Miskolc

 


A Magyar Kémikusok Egyesülete BAZ megyei Területi Szervezete és
a Miskolci Akadémiai Bizottság Vegyészeti Szakbizottságának rendezvénye

A kémia a mindennapi életünk része
témakörű


32. BORSODI VEGYIPARI NAP

 

Időpont:  2015. november 18.  9:30

Helyszín: MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)




Program


Levezető elnök: Dr. Gál Tivadar, MKE BAZ megyei Területi Szervezet elnök
9 30 Köszöntő
Prof. Dr. Roósz András, akadémikus, MAB elnök
Prof. Dr. Pálinkó István, egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem, MKE főtitkár
Androsits Beáta, MKE ügyvezető igazgató
9 50 Funkcionális réteges szerkezetű anyagok készítése, jellemzése és felhasználási
lehetőségeik
Prof. Dr. Pálinkó István, egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem, MKE főtitkár
10 30 Molekuláris hálózatok
Dr. Viskolcz Béla, MAK Kémiai Intézet igazgató, Miskolci Egyetem
11 00 MOL Petrolkémiai fejlesztések
Dr. Nagy Gábor, Technológia és Fejlesztés vezető szakértő, MOL Petrolkémia
11 30 Mikotoxinok élelmiszereinkben - csökkentésük lehetőségei
Dr. B. Tóth Szabolcs, adjunktus, Eszterházy Károly Főiskola
12 00 Szünet, büfé
Levezető elnök: Dr. Lakatos János, MAB Vegyészeti Szakbizottság elnök
12 40 Adszorpció és deszorpció vizsgálata aktív szénen
Lengyel Kitti, gyakornok, BorsodChem Zrt.
13 00 A kibocsátott CO2 hasznosításának lehetőségei
Vályi Melinda, anyagmérnök-hallgató, Miskolci Egyetem
13 20 Liposzómás gyógyszerhordozó rendszerek
Major Ábel, 11.-es tanuló, felkészítő tanár: Endrész Gyöngyi
Földes Ferenc Gimnázium
13 35 Természetes édesítőszerek és hatásmechanizmusuk a szervezetre
Grolmusz Fanni, 11.-es tanuló, felkészítő tanár: Molnárné Litványi Krisztina
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
13 50 Zárszó