Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Kutatási eredményekről SZABadon”

 

FELHÍVÁS

Fiatal kutatók tudományos eredményeinek bemutatása online térben

 

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága (a továbbiakban: SZAB) a határon innen és túli régióban folyó tudományos kutatómunka ösztönzése céljából felhívást tesz közzé Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyékben, valamint a Vajdaság, Temes és Arad megyékben élő, fiatal, 40 év alatti kutatók részére tudományos eredményeik közérthető módon való ismertetése, a fiatal hallgatók, pályakezdők érdeklődésének felkeltése, a kutatómunka vonzóvá tétele érdekében.

Pályázni a kutatási eredményeket max. 15. percben bemutató, saját eszközzel készített, új, eredeti jellegű kutatási eredményt, az MTA SZAB arculati elemeit tartalmazó videóval, hangalámondásos prezentációval, stb.lehet.

A pályázatok benyújtása annak visszavonásáig folyamatos, a szab@tab.mta.hu email címére való megküldésével.

Minden hónap 15. napjáig beérkezett pályázatok véleményezését a SZAB illetékes szakbizottsága látja el, a kutatási eredmények SZAB honlapján, illetve youtube csatornáján való online megjelenéséről a döntést a SZAB elnöksége hozza meg, amelyről elektronikus úton értesíti a pályázót.

A pályázatok benyújtásakor kérjük annak feltüntetését, hogy a kutatómunka tematikusan a SZAB mely szakbizottságához, munkabizottságához kapcsolódik.

A pályázati anyaghoz csatolni kell a felhívás 1. mellékletét képező Nyilatkozatot.

Az arculati elemek letölthetők a SZAB honlapjáról: https://tab.mta.hu/szegedi-teruleti-bizottsag

Szeged, 2021. február 1.

                                                    a SZAB ElnökségeA felhívás és nyilatkozat .docx formátumban


Letölthető arculati elemek:

arculati_elemek.pptx
logo_szab_uj.pdf
logo_szab_uj2.gif