Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Általános tájékoztatás a SZAB székházba belépő személyek részére

 
A SZAB székházban rendezvények tartása és vendégszobák igénybevétele a mindenkor érvényben lévő járványügyi szabályozások betartásával és az MTA TABT Igazgatói rendelkezése szerint lehetséges.
 
Rendezvények lebonyolítását személyesen és/vagy online módon is meg lehet szervezni.
Személyes jelenléttel tartott események esetén a maszkhasználat javasolt!
 
Szálláshelyeinket is igénybe vehetik vendégeink.
 
Továbbá 2021. szeptember 1. napjától a szálláshelyeknek  szállóvendégeik érkeztetéséhez digitális okmányolvasót kell alkalmazniuk a 383/2020 (VIII. 7.) Korm. rendelet szerint, amely miatt a szállóvendégek érkeztetése a megszokottól eltérően több időt vehet igénybe. A digitális okmányolvasóval valamennyi szállóvendég személyi okmányán lévő QR kódot be kell olvasni, valamint fényképes igazolványának (amely lehet személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) mindkét oldalát le kell fényképezni és feltölteni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ által biztosított felületre. A digitális okmányolvasó nem készít valódi fényképeket és nem tárol adatot semmilyen készüléken!
Fontos, hogy bármilyen korú gyermek (csecsemő is) személyi okmányát be kell olvasni!
A kormányrendelet értelmében, amely vendég nem tartja magánál igazolványát vagy megtagadja annak átadását, részére a szálláshely bérbeadása nem megengedett, vendégszobáinkat nem tudja elfoglalni!
 
Kérjük fentiek figyelembevételét székházunk látogatása során!
 
Köszönjük együttműködését!
 

a SZAB Titkárság munkatársai