Magyar tudományos akadémia

Debreceni területi bizottsága

Sous vide eljárással készült Le GourMate termékek a „Pro-Team” Nonprofit Kft. tiszalöki manufaktúra üzeméből

A Pro-Team Nonprofit Kft. a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön a Kossuth u. 120. szám alatt. A megvalósított projekt keretében a soud vide eljárás üzemi környezetbe való beillesztésére került sor. A sous vide technológia a hőálló, légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának az ötlete. Az innováció tárgya a már létező sous vide technológia alapján, a piacot kiszolgálni képes manufakturális üzemi körülmény megtervezése, létrehozása és abban kereskedelmi mennyiségű termék előállítása. A társaság a technológiát teljes egészében saját szakmai ismeretei és ötletei alapján állította össze, amelyre üzem ipari szintű minta nem állt a rendelkezésre. A technológia teljes egészében megfelel a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek, a világ két legnagyobb és legfontosabb nemzetközi élelmiszerbiztonsági tanúsítványának, az I.F.S. (Initiative Food Safety) –nek és a B.R.C. (Global Standard for Safety) –nek.  A közel 30 féle előállításra kerülő termék kiszolgálja a magas igényű vendéglátás követelményeit. A termékek gyorsan elkészíthetőek, harmonikus ízvilágúak, gazdaságos felhasználásúak, Le Gour Mate fantázia néven kerülnek forgalomba.