Magyar tudományos akadémia

Debreceni területi bizottsága

Taupert Szemvizsgálat a XXI. század látásigényeire szabva

A vállalkozás célja, hogy a Taupert Szemvizsgálat komplex szolgáltatási rendszerével a XXI. század vizuális kihívásaira választ adva olyan látásjavító eszközökkel szolgálja ügyfeleit, melyek a saját egyéni vizuális igényükre szabottan a leginkább javítják életminőségüket.

A 7 lépéses Tauper Szemvizsgálat olyan komplex, a mai digitális világ megváltozott látásigényére szabott látás- és szemvizsgálati rendszer, mely tartalmazza a leggyakoribb szembetegségek szűrését is. Olyan vizsgálati szemléletváltást, szem- és látásvizsgálati lépések és technikák rendszerbe szervezését és csúcstechnológiás műszerezettség által nyújtott precizitást jelent, mely megváltozott, felgyorsult gazdasági és technológiai változások által generált személyfüggő látásigények kielégítését szolgálja.

A látásélesség vizsgálatán túl úgynevezett binokuláris látásvizsgálatot is végeznek eredeti ZEISS polateszttel, mely egyedülálló Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Nagy jelentősége a vizsgálatnak, hogy a módszer megoldást nyújt egy alig ismert látásproblémára a heterofóriára, vagy magyarul rejtett kancsalságra.