Magyar tudományos akadémia

Debreceni területi bizottsága

Élelmiszerbiztonság – kihívások és megoldások

Helyszín: DAB Székház, Debrecen


DAB_mtu2016logo_kicsi.png


Élelmiszerbiztonság – kihívások és megoldások
Tudományos tanácskozás

Időpont:
2016. november 21. (hétfő) 9:00

Helyszín:
MTA DAB Székház
(4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.)

Szervezők:
MTA DAB Agrártudományi Szakbizottság
MTA DAB Agrártudományi Szakbizottság Agrokémiai és Élelmiszertudományi Munkabizottsága



Program

9:00 - 9:10 Megnyitó: Dr. Pepó Péter egyetemi tanár, az MTA DAB Agrártudományi Szakbizottság elnöke

9:10 - 9:30 A mezőgazdasági szakhatóság alá tartozó élelmiszer-ellenőrzés története, különös tekintettel a debreceni állomásaira
Molnár Lajos (NÉBIH, Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság, Debreceni Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium)

9:30 - 9:50 Az élelmiszertudományi oktatás Debreceni Egyetemen való kialakulásának történeti áttekintése
Dr. Kovács Béla (Debreceni Egyetem, Élelmiszertudományi Intézet)

9:50 - 10:10 A Tokaji szőlőfajták kialakulása
Dr. Bihari Zoltán (Tokaji Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Nonprofit Kft.)

10:10 - 10:30 A meggytermesztés fejlesztésének lehetőségei a friss fogyasztás növelése érdekében
Dr. Takács Ferenc (NAIK, Gyümölcstermesztési Kutatóintézet, Újfehértói Állomás)

10:30 - 10:50 Élelmiszer innováció diákoknak: lehetőségek, sikerek és kockázatok
Dr. Prokisch József (Debreceni Egyetem)

10:50 Hozzászólások, zárszó

Részvételi szándékát kérjük, hogy legkésőbb 2016. november 18-ig a sarvari@agr.unideb.hu e-mail címen jelezni szíveskedjenek.