Biotechnológia a Debreceni Egyetemen Szimpózium II.
Biotechnológia a Debreceni Egyetemen
Szimpózium II.
/oktatás kutatás/
Időpont:
2014. november 19. (csütörtök) 8:30
Helyszín:
MTA DAB Székház
(4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.)
Szervezők:
Debreceni Egyetem TTK Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszék
MTA DAB Biológiai és Környezettudományi Szakbizottság
Program:
Babinszky L., Horváth M. és Dobos Á.: Additív enzimek alkalmazása a monogasztrikus állatok takarmányozásában
Czeglédi L., Csikós Á., Kusza Sz., Tisza Á. és Jávor A.: Fajspecifikus szekvenciákkal végzett állatfaj-azonosítás élelmiszerekből
Fári M.G.: Élelmiszer- és takarmány célú növényi fehérje termelés biotechnológiája a globális élelmiszerbiztonság szolgálatában
Sipos P.: Élelmiszertechnológiai kutatások és előzményei az Élelmiszertechnológiai Intézetben
Prokisch J., Babka B., Sztrik A. és Duró E.: Élelmiszer innováció a gyakorlatban: esettanulmányok (szelén, fekete fokhagyma, gyümölcsbor és szuvid technológia)
Pataki E., Sipiczki M. és Miklós I.: Fhl1 gén és a TOR szignáltranszdukciós útvonal kapcsolatának vizsgálata mutáns Sch. pombe törzsek segítségével
Leiter É. és Pócsi I.: A mitokondrium morfológia és funkció modulálása Aspergillus nidulansban génsebészeti eszközökkel
Szemán-Nagy G.: Közeli infravörös videomikroszkópia, avagy a fonalasgombák magánélete
Batta Gy., Fizil Á., Gáspári Z., Hajdu D., Gyémánt Gy., Barna T. és Marx F.: A PAF antifungális fehérje "láthatatlan" konformerei: Kulcs a hatás megértéséhez?
Szentesi P., Palicz Z., Leiter É., Kollár S., Kovács I., Miszti-Blasius K., Pócsi I. és Csernoch L.: Antifungális szerek tesztelése állatmodellben
Vasas G., Riba M., Újvárosi A. és Gonda S.: Peptid variabilitás fotoautotróf mikrobiális közösségekben
Balogh L. és Édes I.: Myocardialis őssejt kezelés
Potor L., Pethő D., Hegedűs H., Trencsényi Gy., Sikrai D., Garai I., Szigeti Zs., Szabó Zs., Pócsi I., Tolnai Emese, Jeney V., Balla J. és Balla Gy. : Gomba eredetű vaskeláló desferricoprogén gátolja az ateroszklerótikus léziók kialakulását apolipoprotein E deficiens egerekben
Zákány R., Helgadottir S., Reglődi D. és Juhász T.: PACAP és porcvédelem, avagy egy neuropeptid lehet a porcszövet Szent Grálja?
Oláh G. és Halmos G. : A tumor diagnosztika és célzott terápia megvalósítási lehetőségei új molekuláris targeteken keresztül