Vinum Academiae at Universitatis 2019
A Szegedi Akadémiai Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem immár nyolcadik alkalommal hirdette meg „borversenyét”. A bormustrához idén is csatlakozott az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont.
A tudósok bora kiválasztásában a SZAB, az SZTE és az SZBK professzorai vettek részt 2019. március 28-án, ahol 14 borászat 45 bora versenyzett a „Vinum Academiae at Universitatis” címért.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre a sajtónyilvánosság mellett 2019. május 15-én a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában került sor.
Vinum Academiae at Universitatis címet kapta:
-
prémiumkategóriás fehérbor: Maurer Pincészet – Mézes Fehér 2017
-
prémiumkategóriás vörösbor: Koch Borászat – Villányi Franc 2017
-
rendezvény fehérbor: Áts Pincészet – Furmint 2018
-
rendezvény vörösbor: Maurer Pincészet – Maurer Cuvée 2017
Bírálóbizottság különdíjában, aranyoklevélben részesítette:
-
Koch Borászat – Villányi Csanád Cuvée 2012
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar borává választották:
-
Koch Borászat – Villányi Classicus 2015
Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar borává választották:
-
Áts Pincészet – Szent Tamás Furmint 2017
-
Dániel Pince – Vamp 2013
Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar borává választották:
-
Koch Borászat - Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon barrique 2015
-
Koch Borászat - Néro Rosé 2018
MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont bora lett:
-
Dániel Pince – Vamp 2013
További cikkek:
http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2019-majus/tudosok-borait?objectParentFolderId=19396
https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megvalasztottak_a_tudosok_borait/2597288