Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Vinum Academiae at Universitatis 2019

 A Szegedi Akadémiai Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem immár nyolcadik alkalommal hirdette meg „borversenyét”. A bormustrához idén is csatlakozott az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont.

A tudósok bora kiválasztásában a SZAB, az SZTE és az SZBK professzorai vettek részt 2019. március 28-án, ahol 14 borászat 45 bora versenyzett a „Vinum Academiae at Universitatis” címért.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a sajtónyilvánosság mellett 2019. május 15-én a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában került sor.

Vinum Academiae at Universitatis címet kapta:

  • prémiumkategóriás fehérbor: Maurer Pincészet – Mézes Fehér 2017

  • prémiumkategóriás vörösbor: Koch Borászat – Villányi Franc 2017

  • rendezvény fehérbor: Áts Pincészet – Furmint 2018

  • rendezvény vörösbor: Maurer Pincészet – Maurer Cuvée 2017

 

Bírálóbizottság különdíjában, aranyoklevélben részesítette:

  • Koch Borászat – Villányi Csanád Cuvée 2012

 

Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar borává választották:

  • Koch Borászat – Villányi Classicus 2015

 

Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar borává választották:

  • Áts Pincészet – Szent Tamás Furmint 2017

  • Dániel Pince – Vamp 2013

 

Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar borává választották:

  • Koch Borászat - Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon barrique 2015

  • Koch Borászat - Néro Rosé 2018

 

MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont bora lett:

  • Dániel Pince – Vamp 2013

 

További cikkek:

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2019-majus/tudosok-borait?objectParentFolderId=19396

https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megvalasztottak_a_tudosok_borait/2597288