Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Orvostudományi Szakbizottság: Emberközpontú tudomány

Tudományos ülés
15.00 óra – 103-104 díszterem
A meghívó pdf formátumban

Tisztelt Sajtómunkatársak!

Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának Orvostudományi Szakbizottsága 2017. november 13-án (hétfő) délután 15 órai kezdettel tartja a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezendő tudományos ülését, amelynek meghívóját csatolt dokumentumként megküldöm.

A tudományos ülés nyitó momentumaként Prof. Dr. Széll Márta, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának elnökségi tagja, az Orvostudományi Szakbizottság titkára bejelenti a 2018 elején induló, népbetegségekkel kapcsolatos ismeretterjesztő előadás sorozat indítását.   Az előadás sorozat címe: "Tudósok az Ön Egészségéért - ismeretterjesztő előadás sorozat gyakori népbetegségekről a SZAB Székházban". A tervek szerint 2018 első félévébenkét előadásra - stroke és cukorbetegség témában - kerül sor. Az előadásokat a terület nemzetközileg is magas szinten jegyzett szakemberei fogják tartani, a laikus közönség számára is érthető formában. Az előadások után kérdéseket lehet feltenni és azokat megvitatni.

Riportok készítésére 14:45 órától lesz lehetőség a SZAB székház I. emelet folyosóján.

Amennyiben riportot szeretnének készíteni az ismeretterjesztő sorozat elindításával kapcsolatban vagy a meghívott vendégekkel, előadókkal, akkor kérem, hogy azt legkésőbb 2017. november 9. (csütörtök) 16:00 óráig az office.ogen@med.u-szeged.hu e-mail címen, vagy a +36 (62) 545-134 telefonszámon jelezni szíveskedjenek.

Szíves közreműködésüket előre is köszönöm.                      

Tisztelettel:

Fülöp Ferenc
akadémikus
a SZAB elnöke

___________________________________________

MTA Szegedi Akadémiai Bizottság
6720 Szeged, Somogyi u. 7.
tel.: +36-62/553-911 fax: +36-62/553-912
https://tab.mta.hu/