200 év a mezőgazdaság szolgálatában
Előadások:
Mikó Edit: Szemtől szemben az adatokkal: az egyedi megfigyelés evolúciója a gazda szemétől a kamerák lencséjéig a szarvasmarhatartásban
Szabó Attila: A szőlészeti és borászati kutatás és fejlesztés 130 éve Kecskeméten
Pölös Endre – Szabó Csaba: A parlagfű biológiája és az ellene való védekezés lehetőségei
Mendel Ákos: 75 év gyümölcskutatás Cegléden
Albert Gábor: A magyarországi agrárszakoktatás változásai az elmúlt 200 évben - Mozaikok a hódmezővásárhelyi agrárképzés történetéből
Matuz János: Búzanemesítés a mezőgazdaság szolgálatában
Süli Ágnes: Takarmánytudomány a 19. századtól napjainkig - Mérleg, lombik, spektrométer – Hogyan segíti a laboratórium a mezőgazdaságot
Privóczki Zoltán: A mezőgazdasági támogatások fejlődése az elmúlt költségvetési ciklusokban
Vojnich Viktor József – Kajtor-Apatini Dóra – Magyar Donát: Ailanthus adatok hosszútávú vizsgálata az aerobiológiai hálózat adatai alapján Magyarországon
Újvári Gréta – Zsótér Brigitta – Veres Zoltán: Az étrendkiegészítők és a fenntarthatóság kapcsolata
Panyor Ágota: Az ökológiai gazdálkodás szerepe a fenntartható élelmezési rendszerben
Erdei Mónika – Zsótér Brigitta: Élethosszig tartó tanulás és pénzügyi tudatosság egy szegedi paprikatermelő családi gazdaságban
Szilágyi Szabina – Kis Krisztián: A hozzáadott érték növelése a tej és tejtermékek előállításának és értékesítésének folyamatában a komplex élelmiszerminőség tükrében
szervezi: SZAB Mezőgazdasági Szakbizottság
kapcsolattartó: Dr. Mikó Edit, a Szakbizottság elnöke | e-mail: miko.edit@szte.hu