Digitalizáció alkalmazása az élelmiszertudományban
A Világ változása, a rohamosan fejlődő technológiák és környezet változása egyre nagyobb kihívások elé állítja a kutatásokat és ezek ipari hasznosítását is. Az előadások keretében az Élelmiszermérnöki Munkabizottság által felkért előadók bemutatják egyrészt, hogyan lehet a digitalizációt és a mesterséges intelligenciát alkalmazni a kutatások területén, hogyan jutottuk el a papír alapú szaklapok digitalizációján át a mesterséges intelligencia használatáig. Emellett, hogyan lehet alkalmazni a digitalizáció egyes elemeit az élelmiszerfogyasztás (étel, ital, vendéglátás, luxus élelmiszerek fogyasztásának) vevői percepcióinak és ügyfélélmény-növelésének aspektusaira, ennek kapcsolódásaira a blokklánc technológia adta lehetőségekhez (beleértve az NFT-ket).
Előadások:
Győri Zoltán: A történelem ismétli magát vagy a Mesterséges intelligencia megoldás lehet?
Dr. Nagy Sándor: Az élelmiszerfogyasztásra irányuló innovációk a digitális világban: NFT-k és azok hatásai
szervezi: SZAB Műszaki Szakbizottság Élelmiszermérnöki Munkabizottsága
kapcsolattartó: Dr. Vidács Anita, a Munkabizottság titkára – e-mail: vidacsa@mk.u-szeged.hu