Tudomány és technológia a jövő mezőgazdaságának szolgálatában
Program:
09.00-09.10 Megnyitó
09.10-09.25
A fotoszintézis mérések szerepe a növények vízstressz-állapotának azonosításában (online előadás)
Csajbók József (DE MÉK)
09.25-09.40
Fűszerpaprika őrlemények kísérlete tojótyúk takarmányban
Lantos Ferenc – Hajdu Mónika – Benk Ákos (SZTE MGK)
09.40-09.55
Lombtrágya készítmények hatásának vizsgálata a kukorica termésére és minőségére
Jakab Péter – Csontos Györgyi – Tar Melinda – Sárvári Mihály (DE MÉK) - Kristó István (Gabonakutató Non-profit Közhasznú Kft.) (SZTE MGK)
09.55-10.10
Évelő dísznövények szerepe a városi por megkötésében (online előadás)
Kohut Ildikó, Szabó Veronika (MATE)
10.10-10.25
A fenntartható laskagomba-termesztés elterjesztése a modern városi környezetben és az élelemzési problémákkal küzdő szubszaharai afrikai régióban
Somosné Nagy Adrienn és Gyalai-Korpos Miklós (Pilze-Nagy Kft.)
10.25-10.40
Globális kihívások napjaink gyümölcstermesztésében
Király Ildikó (NJE-KVK)
10.40-11.00 Szünet
11.00-11.15
Milyen módon támogathatja a precíziós állattartás az élelmezés- és élelmiszerbiztonságot, egyúttal csökkentve a klímaváltozásra gyakorolt negatív hatásokat és növelve az állatjóléti feltételeket
Pajor Gábor (MAPÁE)
11.15-11.30
A közös agrárpolitikai klímavédelmi, környezet-, és természetvédelmi előírásainak mutatói a viharsarki gazdaságokra
Rákóczi Attila (Békés Megyei Kormányhivatal)
11.30-11.45
A szélsőséges időjárási viszonyok hatásának csökkentése az állattenyésztésben
Mikó Edit, Tóth Violetta, Benk Ákos, Köteles Dávid, Králik Virág, Matusek Krisztina, Süli Á, Gráff M. (SZTE MGK)
11.45-12.00
Okos megoldások, precíziós technológiák a mezőgazdaságban
Csiba Anita (SZTE MGK)
12.00-12.15
A mesterséges intelligencia mezőgazdasági alkalmazásának árnyoldalai
Hampel György (SZTE MK)
12.15-12.30
Az agrobiznisz kihívásai a mesterséges intelligencia térnyerésének tükrében – szakirodalmi szintézis
Nagy Sándor (SZTE MK)
12.30-12.45
Tejtermelő és – feldolgozóüzemek élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerének összehasonlító értékelése a HACCP-rendszer tükrében
Matók Timea Éva (SZTE MK)
12.45-13.00
A Clean label trend koncepciójának feltárása és javaslatok megfogalmazása az élelmiszervállalkozások számára
Samu Csilla (SZTE MK)
Az esemény Zoom elérhetősége:
https://us06web.zoom.us/j/82337410507?pwd=cLaUAJdxaKFbpJbR3njvDaaiNDsbTS.1
Meeting ID: 823 3741 0507
Passcode: 365964
szervezi: SZAB Mezőgazdasági Szb., SZTE Mezőgazdasági Kar
kapcsolattartó: Dr. Mikó Edit, a Szb. elnöke - miko.edit@szte.hu
A rendezvény meghívója ide kattintva megtekinthető.