Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Dr. Divéki Zsolt PhD, Sófi-ösztöndíjas fizikus utazási élménybeszámolója: Párizs

17.00 óra - SZAB székház - 110 előadóterem

Közéleti Kávéház Szegedi tehetségek utazási élménybeszámolója sorozat:

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány 22 éve óta több tízmillió forint ösztöndíjjal és sok szolgáltatást nyújtva támogatja a fiatal szegedi tehetségeket, akik körbeutazták a világot. A tehetségek vetítéssel illusztrált előadásokat tartanak szép és izgalmas utazási élményeikről hónapról-hónapra, amelyeken a Közéleti Kávéház közönsége megismerheti a világ csodálatos országait, városait és természeti szépségeit.

68. PROGRAM: DR. DIVÉKI ZSOLT PhD, SÓFI-ÖSZTÖNDÍJAS FIZIKUS UTAZÁSI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA: PÁRIZS

Időpont: 2023. április 19. (szerda) 17 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia SZAB Székház, 110-es előadóterem (6720 Szeged, Somogyi utca 7.)

Dr. Divéki Zsolt doktori tanulmányait a párizsi CEA-Saclay Intézetben végezte 2008 és 2011 között, az attoszekundumos fizikára szakosodva. Mint később kiderült, a szakirány tökéletes választás volt, hogy a Szegedre kerülő világszínvonalú ELI Lézerközpontban dolgozhasson.

„A vetítéses előadás során bemutatásra kerülnek Párizs világszerte ismert látnivalói. Megtudhatjuk, hogy milyen érzés belefutni Párizsban is a Kalapos hölgybe, véletlenül rábukkanni József Attila lakhelyére. Megismerhetjük, hogy milyen izgalmas Párizsban térképpel közlekedni, órákat tölteni a metróban. Különleges napi szinten látni az Eiffel tornyot, rászokni a borokra, csigát enni és sok más hétköznapi aprósággal szembesülni.”

 

szervezi: Közéleti Kávéház, SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány

kapcsolattartó: Hekáné Dr. Szondi Ildikó, a Kuratórium titkára e-mail: szondiildi@gmail.com