Magyar tudományos akadémia

Pécsi területi bizottsága

Pannon Tudományos Nap 2016 c. konferencia

PANNON TUDOMÁNYOS NAP 2016

Nagy sikerrel zajlott le az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Veszprémi Akadémiai Bizottság közös szervezésében immár 12. alkalommal a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán megrendezésre került PANNON TUDOMÁNYOS NAP c. konferencia.

Az eseményen számos tudományterületről több mint harminc, nagyrészt fiatal kutató tartott előadást, így a nem tematikus konferencián a dunántúli régióban elért legújabb és legérdekesebb tudományos eredmények kerültek bemutatásra.
 
A konferencián átadásra került a Pannon Tudományos Díj, melyet a dunántúli régióban kifejtett kiemelkedő tudományos tevékenység, életpálya elismeréseként a Paksi Atomerőmű Zrt., valamint az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Veszprémi Akadémiai Bizottsága alapított. A díjat az alapítók nevében Bognár Péter, a Paksi Atomerőmű Zrt. humán igazgatója adta át Speier Gábor professzornak. A díjat a Paksi Atomerőmű Zrt. támogatja. A díjazott érdekfeszítő előadás keretében foglalta keretbe szakmai életpályáját „Áldás és átok. A dioxigén molekula” címmel.

A rendezvény keretében mindkét akadémiai bizottság működési területéről a legjobbnak ítélt PhD munkák bemutatására is sor került. Így a Pécsi Akadémiai Bizottsághoz tartozóan Jakopánecz Eszter (PTE KTK) „A fogyasztói ellenállás” c. munkája alapján részesült díjazásban, a Veszprémi Akadémiai Bizottsághoz tartozóan pedig Patai Árpád (Markusovszky Kórház) „Az indometacin hatása az epeúti endoszkópos beavatkozások szövődményeire” c. munkájával érdemelte ki a díjat.