Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek II. 2018

Felhívás a VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottság konferenciájára

A VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottsága, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, valamint a Veszprémi Magyarságtudományi Kutatások Műhely konferenciát szervez

Ausztria és Magyarország a dualizmus válságától a versailles-i békerendszerig – kihívások és válaszok címmel, 2018. december 6-7-én (csütörtök-péntek), Veszprémben.

A konferencia célja: bemutatni a korszak nemzetközi politikai erőviszonyait, a modernizáció jelenségeit, s ezek hatásait a monarchia közjogi rendszerére, állam- és nemzetiségi politikájára, valamint értelmezni a dinasztikus kormányzás válságtüneteit. A dualizmus külső és belső konfliktus-rendszerei miként jelentek meg az első világháború és a versailles-i békerendszer politikai, gazdasági és társadalmi folyamataiban. A konferencián felkért kutatók tartanak plenáris előadásokat. Várjuk tudományos kutatók, egyetemi oktatók és doktorandusz hallgatók jelentkezését 20 perces szekció-előadásokra, melyekre az alább található lapon lehet jelentkezni. Az elhangzott előadások szerkesztett változatait tanulmánykötetben adjuk közre.

Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek II. - konferenciasorozat

Jelentkezési lap: nemzetstratégiai konf- 2018-12-6-7.doc