Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Az MTA Miskolci Területi Bizottságának közgyűlése

A Miskolci Területi Bizottság 2016. február 25-én tartotta éves közgyűlését. Roósz András MAB-elnök köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Vékás Lajost, az MTA alelnökét, Kiss Jánost, Miskolc alpolgármesterét, Török Dezsőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés elnökét valamint Torma Andrást, a Miskolci Egyetem rektorát. Elsőként Vékás Lajos alelnök úr köszöntötte a megjelenteket az MTA elnöksége nevében. Tájékoztatást adott arról, hogy az idei májusi közgyűlés tudományos közgyűlés lesz. Egy napot a tudománynak szentelnek, amelyen az élettudományok, a matematikai-műszaki tudományok, a társadalom- és humán tudományok köréből, valamint a fizika fejleményeiről hangzik el egy-egy előadás.   Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, nagy megtiszteltetés és elismerés, hogy az öt területi bizottság közül az egyik Miskolcon van.  Kiss János alpolgármester úr Madács Imre szavait idézte föl.

A köszöntők után a MAB elnöksége beszámolt a szakbizottságok és munkabizottságok tevékenységéről, valamint a MAB Klubok (Miskolc, Eger, Gyöngyös) működéséről, és a Miskolci TV-vel közös előadás sorozatról.  Az idei közgyűlésen MAB-díj átadására is sor került. A társadalomtudomány területéről  Forgó Sándor professzor úr kiemelkedő tudományos eredményei és a MAB keretében végzett munkája elismeréseként „Kitüntető Tudományos Díj”-ban részesült. A díjat Roósz András MAB-elnök adta át.

A közgyűlés további részében Farkas Ákos, a Miskolci Egyetem  Állam- és Jogtudományi Karának dékánja tartott előadást  „Az európai büntetőjog perspektívái” címmel.     

A közgyűlés az ME Bartók Béla Zenetudományi Intézet hallgatóinak zenei programjával zárult.