Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

MAB on-line akadémia

Kedves Érdeklődő!


A magyar felsőoktatás a 2021 februárjában kezdődő félévet on-line kezdi meg és valószínűleg on-line is fogja befejezni. Ez különleges lehetőséget biztosít számunka arra, hogy meghirdessük az első (és talán az utolsó) „MAB on-line Akadémia”-t. Azért az utolsót, mert feltételezhető, hogy szeptemberre beoltanak minket és nem lesz több on-line oktatás, így nem lesz on-line MAB Akadémia sem.
Ez azt jelenti, hogy minden érdeklődő (a középiskolásoktól a már csak lélekben középiskolásokig) lehetőséget kap arra, hogy on-line bekapcsolódhasson egy, vagy akár több egyetemi kurzusba is, így ha csak átmenetileg is, de „akademistává” váljon (így hívták a Miskolci Egyetem jogelődjén, a Selmeci Akadémián az akkori egyetemi hallgatókat).
A meghirdetett kurzusok alapfunkcióként a miskolci és az egri egyetemek egyetemistáinak szólnak és mindez természetesen a két rektor asszony, dr. Horváth Zita és dr. Pajtókné Tari Ilona tudtával és beleegyezésével történik, amit köszönünk. Az egyetlen különbség az, hogy az egyetemistáknak kötelező házi feladatokat megoldani és a félév végén szóban on-line vizsgázni, míg az „akademisták” eldönthetik, hogy ezt akarják-e. A másik lényegi különbség az, hogy a hivatalos egyetemi hallgatók hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek és a többéves képzés végén az állam által elismert diplomát kapnak, míg „akademistáinkkal” jogviszonyt nem létesítünk, és maximum egy elismerő oklevelet kapnak, ha egy – egy kurzust sikeresen elvégeznek és ha ezt kérik.

MAB on-line akadémia (2021. február – május)