Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

12. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

12.  Kőzetteni és Geokémiai Vándorgyűlés

Időpont: 2022. szeptember 22-24.

Helyszín:MTA MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Terepi kirándulás: 2022. szeptember 23.  Rudabánya

 

Információk: http://geochem.hu/conf/12kgvgy/index.html

 Kedves Kollégák!

A 12. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlést 2022. szeptember 22-24 között rendezzük meg Miskolcon a MTA MAB székházban. A szállás a Pannónia, illetve a City Hotelben, az étkezés pedig az Avasi Sörházban lesz.
A vándorgyűlés két nap előadásból és poszterbemutatókból, valamint egy nap szakmai kirándulásból áll. A kirándulás pénteki napon lesz, és a Rudabányai-hegység változatos földtanát és ércesedését mutatjuk be Földessy János és Németh Norbert vezetésével. Terepi programunk során megismerkedünk az Esztramos-hegy belsejével Kereskényi Erika, Czuppon György és Gruber Péter kalauzolásával. Az esztramosi túra során látogatást teszünk a Rákóczi 1. számú barlangba, a VI. és VII. bányászati szintekre, illetve a földalatti magbank hűtőkamráihoz. A Rákóczi 1. számú barlang 300 méter hosszú, kb. 30 méter vertikális kiterjedésű, ahol meredek vaslépcsők és vaslétrák segítik a közlekedést. Tériszony kizáró ok, magabiztos járás és erőnlét szükséges. A barlangvédelem miatt a túrákon egyszerre résztvevők száma maximum 15 fő, az esztramosi bányatárók is ugyanennyi fő befogadására képesek. Bár a barlang kivilágított, de a tárók nem, így az esztramosi programhoz fejlámpa szükséges.
Azok a résztvevők, akik a földalatti programon nem kívánnak részt venni, részükre felszíni kirándulást biztosítunk, amelynek keretében Rudabánya északi részének fejlődéstörténetét mutatja be Fodor László/Fodor-Kövér Szilvia. A regisztrációnál kérjük megjelölni, hogy a földalatti (barlang-táró) programon részt szeretne-e venni.

A konferencia célja, hogy lehetőséget adjon a hazai és külföldi kőzettanban és geokémiában tevékenykedő szakembereknek, fiatal kutatóknak és hallgatóknak, hogy kötetlen módon megismerkedjenek egymással és egymás munkáival, bemutassák és megvitassák új, tudományos eredményeiket.

A konferencia regisztrációs díja MFT-tagság esetén 60.000 Ft, (MFT-tagság nélkül 67.000 Ft), diákoknak pedig 45.000 Ft (MFT tagság nélkül pedig 52.000 Ft). A regisztrációs költség tartalmazza a konferencia költségeit, a konferenciacsomagot, étkezéseket (kávészünetek, 2 ebéd, 2 vacsora, élelem a kirándulásra), a szállást, a kirándulás költségeit és a 27%-os áfát.

Az absztraktkötet idén csak online, de ISBN-számmal ellátva, jelenik meg.

A regisztráció és az absztraktok beküldési határideje 2022. június 9.
A regisztrációs díj befizetésének határideje 2022. június 30.

A konferencia számlázási feladatait és a szervezést a HBL Travel Kft. segítségével intézzük. A cég tud átláthatósági nyilatkozatot adni, és megfelel a közbeszerzési eljárásban való részvételnek.
A legjobb fiatal kutatók (30 év alatt) számára előadói és poszterkategóriában is díjakat osztunk ki.

A konferencia nyelve hagyományosan magyar, de biztatunk mindenkit arra, hogy a számos külföldi hallgatók és oktatókra való tekintettel a munkáikat angolul mutassák be.

Üdvözlettel
a szervezőbizottság nevében

Kereskényi Erika
Czuppon György

Meghívó