Magyar tudományos akadémia

Veszprémi területi bizottsága

Tanulmányi kirándulás Százhalombattára

A VEAB Kulturális Egyesületének szervezésében

Tisztelt egyesületi tagok!
A VEAB Kulturális Egyesülete tanulmányi kirándulást szervez „ Százhalombatta környékére” 2017. október 7-én, szombaton. A busz 8:00 órakor indul a Veszprémi Egyetem I. (Műszaki Informatikai Kar) épülete elől.

A tervezett útvonal: Érd (Magyar Földrajzi Múzeum), Százhalombatta (Régészeti Park, Matrica Múzeum), római jellegű ebéd (a Régészeti Parkban), a Makovecz-féle római katolikus templom megtekintése (Százhalombatta), Budafok (Törley Látogatóközpont).

kb. 19:00 visszaérkezés – Veszprémbe.

Kérjük a tagokat, hogy részvételi szándékukról szeptember 25-ig értesítsék Fenyvesi Ottót emailben vagy a 88/426-100 telefonszámon. A 48 fős buszon helyet a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani az egyesületi tagoknak.

MEGJEGYZÉS: A buszt a VEAB Kulturális Egyesülete ingyenesen biztosítja a résztvevők részére. A kiránduláson csak azok egyesületi tagok vehetnek részt, akik befizették a 2017-es tagdíjukat. A kiránduláson részt vevő egyesületi tagok egy hozzátartozót hozhatnak magukkal!!!
Azok az egyesületi tagok, akik még nem rendezték éves tagdíjukat (3000 Ft), a kirándulás előtt megtehetik.

Ebéd Százhalombattán a Régészeti Parkban 800 forintért rendelhető. Az Ó-HALLSTATI BABTÁL nevű (húsos) ételt, ott a helyszínen készítik el. 100 forintért kapható lekváros és tejfölös lepény. Aki nem kéri a római étket, jelezze a szervezőknek, és hozzon magával szendvicset vagy ebédet, mert az idén nem megyünk külön étterembe!

A belépőjegyeket a különböző helyszínekre mindenki saját maga rendezi.
Érd, Magyar Földrajzi Múzeum – 1000 Ft. 62 év felett 600 forint. 70 felett ingyenes.
Matrica Múzeum - ????
Törley Látogatóközpont - A "Budafoki Pincejárat" program keretében 1200,- Ft/fő belépődíj ellenében megtekinthető a múzeum és Francois pezsgő érlelő pince (a pince megtekintése óránként szakmai vezetőnk kíséretében lehetséges), és az udvaron egy pohár Törley pezsgő megkóstolható. További kóstolások a kihelyezett árusítási helyen lehetségesek.