Magyar tudományos akadémia

Szegedi területi bizottsága

Területi Akadémiai Bizottságok Találkozója Szegeden

Találkozó
Szeged, SZAB székház

Területi Akadémiai Bizottságok Találkozója Szegeden

A Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságainak vezetői 2016. május 27-én a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában találkoztak, hogy a hagyományoknak megfelelően értékeljék az elmúlt évi tevékenységeiket és megvitassák az idei évi feladatok megvalósítását.

A tanácskozást jelenlétével megtisztelte Lovász László, az MTA elnöke is. A területi bizottságok elnökei, titkárságvezetői és a jelen lévő meghívott vendégek mellett a Kolozsvári Akadémiai Bizottságot Salat-Zakariás Levente elnök úr képviselte, valamint a határon túlról az értekezleten részt vett a Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács alelnöke is.

Fülöp Ferenc a SZAB elnöke megnyitóját és Lovász elnök úr köszöntőjét követően a területi bizottságok elnökei adtak tájékoztatást a bizottságok elmúlt évi munkájáról és aktuális terveiről.Ezt követően König Marianna, a TAB Titkárságának igazgatója ismertette az intézmény folyamatban levő feladatait.

Tarnóczy Mariann az MTA Titkárság Határon Túli Magyarok Titkárságának osztályvezetője beszámolt a határon túli testületi építkezések eredményeiről. Osztályvezető asszony tájékoztatása után a bizottságokat érintő egyéb témák felvetése, megbeszélése volt napirenden.

Az eredményes tanácskozást követően a résztvevők a szegedi Fogadalmi templom új Látogatóközpontját tekintették meg valamint a Somogyi Károly Könyvtár könyvritkaságait láthatták.