Magyar tudományos akadémia

Miskolci területi bizottsága

Rézangyalok című film miskolci bemutatója

MAB Székház, Miskolc

Rézangyalok. A miskolci helyszínen forgatott dokumentumfilm itteni bemutatója június 22-én, öttől.
Ez a film olyan, mint egy szépen, lassan csörgedező patak; az erdők lombjai és a nap játéka pedig hol fényt, hol árnyékot vetnek a víztükörre.
Nincsenek benne nagy, hatásvadász jelenetek, meg effektek, de vannak benne szépen, lassan csörgedező dallamok, gyermek- és családsorsok, két elszánt, fantasztikus zenetanár, két év forgatási munkája, sok-sok átszellemült gyerekarc, akikre a nap és a felhők játéka hol fényt, hol árnyékot vetnek.

 


A Dunatáj Alapítvány, a Dokument-Art Kft, a MAB Szociológiai Munkabizottsága, a ME BTK Szociológiai Intézete és a Napraforgó Egyesület sok szeretettel meghívja a

Rézangyalok című film
miskolci bemutatójára.
Helyszín:
Miskolci Akadémiai Bizottság székháza
(Miskolc, Erzsébet tér 3.)
Időpont:
2017. június 22, 17:00

 


Találkozhat a film alkotóival, a zenetanárokkal és a film által felvetett társadalmi kérdésekkel.
A vetítés után kis bor mellett kötetlen beszélgetés keretében tovább gondoljuk a látottakat, meg mást - talán egy kicsit magunkat is.
A belépés díjtalan!

 

Péterffy András beharangozójával:
"Hatalmas küzdelem a nyomort, a létbizonytalanságot, a kilátástalanságot, lebirkózni.
Segítség nélkül nem is nagyon megy, mert a kicsit is biztató jövőkép hiányában nincs fogódzó, nincs remény; marad a kétségbeesés, a feleslegesség érzése…
Hacsak. Hacsak nincsenek olyan emberek, akik a leginkább kiszolgáltatott, motiválatlan, pozitív példát soha nem tapasztalt gyerekeknek valami célt, valami örömet nem kínálnak.
A zene, a zenélés, a közös muzsikálás, a közös tevékenység boldogságát kapják azok a gyerekek, akiket a filmbeli pedagógusaik megajándékoznak egy lehetőséggel, azzal, hogy együtt teremtsenek valami szépet, értékeset, amire jó érzéssel tudnak gondolni, ami talán egész életszemléletükre is jótékonyan hat.
Igen. Kell egy fúvószenekar!
Kell, még akkor is, ha nem adják könnyen a sikert. Ha kudarcok, fájdalmak és keserűségek is járnak az öröm mellé. Még ha küzdeni, kínlódni is kell a lelkünket simogató pillanatokért."
A Dunatáj Alapítvány, Surányi z. András és Sívó Júlia érzékeny, sok szeretettel és áldozattal készült RÉZANGYALOK c. filmjét őszintén ajánljuk mindenkinek, aki nyitott lélekkel szépet, szomorút és mégis lélekemelőt akar látni.
A szervezők nevében:
Dr. Szabó-Tóth Kinga