Magyar tudományos akadémia

Debreceni területi bizottsága

Konzervgyártási technológia komplex innovatív fejlesztése a GLOSTER Kft-nél

A GLOSTER Kft. eredménye egy olyan komplex konzervgyártási technológiai sor kifejlesztése, amelynek révén megvalósítható, hogy a technológiai folyamat során a töltőanyag a lehető legnagyobb mértékben megőrizze eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, így kifejezetten annak állaga, íze és ezáltal a konzerv minősége mindig kiváló legyen. Mindezt olyan konzervgyártási technológia révén, amely sajátossága, hogy a tartósításhoz nem alkalmaz tartósítószert, vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósul meg. A kiváló minőséghez szervesen kapcsolódik és a fejlesztés alapvető célkitűzését jelenti a maximális termékbiztonság megteremtése. Mindezt úgy, hogy a fentiekben specifikált minőségi paraméterekhez a lehető leghosszabb eltarthatósági tulajdonságok társulnak, ugyanakkor a konzerv gyártási folyamata idő és költséghatékonyabban valósul meg.